Om mig


Melinda BacklundJag började min karriär som textil- och beklädnadsingenjör  år 2000. Efter att ha bott utomlands några år och flyttade hem till Vasa bestämde jag mig för att följa min andra dröm att jobba med människor och deras hälsa. Jag förstod tidigt att allting hänger ihop och skall man jobba med sig själv så krävs det mer än bara armhävningar. Så tanken med mina utbildningar har hela tiden varit att bygga på för att få en helhetsbild.

Så länge jag kan minnas har jag varit intresserad av att röra på mig. Friidrott och show dans från barndoms- och ungdomsåren ersattes i vuxen ålder av olika gympapass. Var än i världen jag befann mig så hittade jag alltid ett gym. Idag ser jag löpning eller cykling i naturen som en njutning där jag samlar kraft och tankar. Jag tycker om när pulsen stiger, men njuter även av ett lugnt yoga pass.

Att pröva nya saker och utmana mig själv är något jag tycker om. Jag har prövat allt från pole-dance till hip hop i vuxen ålder och kommer säkert att fortsätta med något av dem senare då den tiden kommer. Just nu springer jag gärna med mina grupper och cyklar eller tränar yoga hemma. Jag älskar också att vara i köket, pröva nya rätter, baka och håller koll på det som är trendigt. På mitt instagram konto (mellabacklund_mindbody) kommer ni säkert att se många bilder från köket.

Jag tänker så här; motion är inte enbart är färskvara där jag genom mångsidig träning stärker och lär känna min kropp. Det är också en investering för framtiden så att jag kan anta åldrandets utmaningar. Vila och återhämtning är två viktiga komponenter i dagens samhälle där många har stor press och stress på sig själva.

Att leva är en utmaning i sig, vilket jag själv ett flertal gånger fått erfara. Alla har vi olika förutsättningar, men genom att göra det bästa i nuet kommer vi långt.

Det är aldrig för sent!

Utbildning

  • Mental tränare (Folkhälsan maj 2016)
  • Dipl. Kostrådgivare (The Academy 2014)
  • Fisaf /Ehfa Lic. Personlig Tränare (Folkhälsan 2013)
  • Core utbildning (Motivation and Move 2013)
  • Dipl. Friskvårdsterapeut (Sverige Hälsan 2008)
  • Hälsoprofilbedömning (Sverige Hälsan 2009)

http://nutritiondata.se