Test av den nya Craft vattentäta jackan.


Hjälp vad skall jag ta på mig då jag tränar?

Svårt att veta vad man skall träna i nu då det blir kallare och ibland regnar det och ibland blåser det. Jag blev nyfiken på den nya jackan Craft hade i sitt sortiment denna höst. Den är vattentät och det är nog första gången jag sett en löparjacka som är det. Tänkte att den måste jag testa så den hamnade hem till mig. Häromdagen när det duggade ner regn (inte riktigt ösregn) tog jag på den för att testa. Först var det ganska skönt att jag inte blev blöt men efter en stund fick jag så varmt och det blev lite klaostrofobiskt undertill. Det var inte lika trevligt att träna längre. I och för sig hade jag en långärmad under som var ganska varm. Tror att jackan får ett nytt försök jo, men då skall det regna mera inte bara dugga ner. Duggar det kan man bra ha ett skal på som är vattenavstötande och som andas bra. Viktigt att kläderna är lagom varma och att alla lager andas då man tränar annars blir det inte lika roligt. En regel kan vara att man har  lite kallt då man börjar för springer man så får man upp värmen ganska fort. Lager på lager hellre än ett för tjockt och varmt plagg. Lättare att klä av sig. Nu skall vi också börja skydda öron, huvud och händer och nedre rygg för kylan. Så gärna en tunn mössa och lite längre jackor som täcker korsryggen för drag. Lite tjockare byxor är skönt att klä på sig nu också då det börjar närma sig 0 grader.

Har man tänkt att man skall lägga in träning i sin vardag föreslår jag att man satsar på kläder OCH skor för det gör träningen mer behaglig och det peppar ju en att gör det fler gånger. Det finns stort utbud av träningskläder och skor så fråga dig för i din sportbutik vad de rekommenderar. Trackingskor är ganska sköna att ha på sig nu också istället för vanliga löparskor om du springer i naturen eller på mjukare banor för de är oftast vatten avstötande och håller dig mer torr än vanliga skor. Sen till vintern blir det att satsa i ett par dubbskor.

Trevlig träning!

/Melinda

 

IMG_5352

IMG_5204

Kommentera