Juice-Fasta dag 1 2


Yes! Jag klarade av första dagen. Känner mig stolt redan 🙂

Om jag tar det från början så förberedde jag mig några veckor före med att sakta i med kött och socker och äta mera grönsaker. Men mest förberedde jag mig mentalt, intalade mig själv att det kommer att gå bra. Prövar fastan för min egen del och för att rensa tarmarna, känner att de skulle må bra utav lite vila. Det ä inte min mening att gå ner i vikt eller att gå omkring hungrig. Kanske får jag mer energi i slutet och kanske lär sig min kropp att bli mer medveten om mina riktiga hungers känslor. För som det ser ut idag så behöver vi aldrig vara hungriga. Det finns mat överallt och det är tillgängligt för oss dygnet runt. Därför kanske vi aldrig riktigt vet när vi är hungriga, det kan till och med vara så att vi är törstiga men tror att vi är hungriga.

Så hur gick då första dagen? Jo, det var nervöst då jag steg upp på morgonen och jag tvivlade på mig själv redan där. Jag hade under dagen lite hungers känslor men inte alls så att de störde mig. Jag klarade t.o.m ett riktigt mandomsprov. Vi var bjudna till svärmor på nybakta bullar och rulltårta. Hela huset doftade av nybakt bulla. Men eftersom jag bestämt mig så var det hör och häpna inga problem alls. Hjälpte t.o.m till med gräddningen!

Jag hade smått huvudvärk hela dagen men det gick om efter en långpromenad på kvällen. Jag var också frusen och fick inte upp värmen, händerna var bleka. Jag kände att kroppen ville börja ta det lugnare, så man borde inte ha så mycket program inbokat under dessa dagar. Man blir lite slö men mycket närvarande. Känner att jag är lugnare med barnen och mera DÄR. Vilket ju är mycket positivt.

Sen fick jag springa på wc ett antal gånger, men då vet man att utrensningen har börjat. Trodde att det skulle var urjobbigt att värma/laga mat åt barn och man men hör och häpna jag kände mig TACKSAM att kunna laga bra mat åt familjen.

Under natten vaknade jag och kände mig lite yr och hungrig. Men jag tror att mycket sitter i huvudet, så där kommer min mentala träning in som en hjälpande hand.

Så vad drack jag då och hur mycket? Många ideer har jag fått från Renee Voltaires bok: Juice Power and detox och beroende på vad jag har hemma så blir det nåt liknande. Delar upp drinkarna till ungefär 6 gånger per dag för att hålla mig mätt. Dricker minst 3 liter grönsaks- och frukjiucer per dag OCH massor med örtte och vatten.

På begäran sätter jag in några recept

Pressade i min juicepress:

Grön Boost

Broccoli, ingefära, selleri, gurka, äpple och citron

Sen körde jag juicen i mixer tillsammans med fryst grönkål, romansallad och chiafrön.

Detta är en bra start på dagen och om du dricker långsamt och tuggar lite så håller du dig mätt ganska länge. Till middagen la jag till en avokado för att hålla mättnaden.

 

Gjorde egen sesam mjölk som är rikt på B-vit, magnesium, kalcium, järn och zink.

God att göra drinkar av…

Sesam mjölk

2.5 dl blötlagda sesamfrön över natten

1 liter vatten

en nypa salt

 

Nu känner jag att jag är redo att ta tag i dag 2 🙂

Ha en bra dag! Melinda

 

 

DSC03634-2048


Kommentera

2 tankar om “Juice-Fasta dag 1

 • Lena

  Va roligt att höra att du kommit bra igång!

  Fick för mig att sälja bort min juicepress för ett par år sedan. Why, oh why..
  Funkar det månne att bara mixa allting?

  • Melinda Inläggsförfattare

   Hej Happydays :-)!
   Synd att du sålde den. Skulle va bra att ha. Det går ju att mixa men det blir mycket trådar och tugga. Min mor brukar tycka det är ok, men jag skulle inte byta ut min juicepress. Den är nog igång i perioder året runt!
   /Melinda