Höstens skörd


IMG_2397-2048Ta vara på höstens skörd!

Här har jag ångkokt grönsakerna, då behåller ni alla vitaminer och antioxidanter och grönsakerna behåller sin spänst och kokas inte sönder.

Detta år fick jag tyvärr inga egna grönsaker i landet (man borde nog vara hemma och prata lite med dem om de skall växa något.) Men som tur var fick jag underbart goda nypotatis och morötter av några vänner och den nyttiga grönkålen av min mamma.

Så här gjorde jag….

Ångkok nypotatis, morötter och stjälkarna från grönkålen i lagom lika stora bitar. Innan du lägger locket på sätt dit lite färska kryddor såsom timjan och resterande grönkål i strimlor. Grönsakerna är klara då man kan sätta kniven i dem.

Sätt i en panna lite olivolja och en burk creme fraiche och skivad rödlök. Slunga med grönsakerna och krydda med örtkryddor/örtsalt och glöm inte lite citronsaft.

Lätt och nyttigt! Ät detta med fisk eller kött.

Kommentera