Bättre val… 1


…ja beror ju på vad man jämför med. Weetabix har lanserat en ny Weetabix med banan! Hittade inte en enda liten bit banan i  hela paketet istället såg man vita sockerkorn. Om man ser i innehållsförteckningen att socker kommer på andra plats så kan man dra slutsats att det finns ganska mycket socker i den produkten. I detta fall finns det 15g socker per 100g jft med vanlig Weetabix 4,4g. I och för sig är detta ganska lågt jft med de flesta andra flingor där det finns ca. 22g socker.  Varifrån den äckliga banansmaken kom ifrån som inte ens smakar banan, ja det nämns som smakämnen i förteckningen. Då har konsumenten ingen aning om varifrån dessa smakämnen kommer ifrån eller vilka dessa är. Jag har skickat ett mail till Weetabix och frågat, få se om vi får svar.

Alex 6 år slängde paketet i skräptunnan efter att ha provsmakat och sa att det var skräpmat. Kan inte annat än hålla med! Tänk vad gott en riktig banan smakar på en helt vanlig Weetabix…..det kallar jag för ”Bättre val”!

DSC03406-2048


Kommentera

En tanke om “Bättre val…

 • Melinda Inläggsförfattare

  Nu fick vi svar från Weetabix:
  Tuotteen tarkka koostumus on salassapidettävä mutta Weetabix Banana murokkeissa on käytetty
  luontaisia aromivalmisteita, luontaisia aromiaineita ja keinotekoisia aromiaineita.

  Tässä Weetabix Limitedin vastaus:

  The exact make-up of the banana flavour is confidential,
  however, I can confirm it is a mixture of:

  Natural flavouring preparations
  Natural flavouring substances
  Artificial flavouring substances

  Alltså de har hemligt recept och enda vi får veta är att smakämnen kommer från naturliga och artificiella aromämnen.
  Synd att de inte kan säga varifrån den ”icke-banan-aktiga” smaken kommer ifrån. Men väljer att inte sätta den i min kundvagn iallafall.