Ännu är inte glass-säsongen slut…


Måste bara lägga in ett glass-recept innan säsongen är över och man hellre äter något varmt till tekoppen.

Visste inte vad jag skulle göra av alla mina sura körsbär (första året jag hann plocka dem före fåglarna). Men till slut  blev det några burkar körsbärsmarmelad (gott till ost) och några liter saft.

Av marmeladen har jag bl.a. gjort glass (som jag är lite svag för) och därför har jag köpt en glassmaskin med kompressor så jag lätt kan göra Home-made-Gelato.

Körsbärs – Glass

3 äggulor

2 tsk ekologisk vaniljsocker

2.5dl mjölk (röd mjölk blir glassen lite mera krämig, jag använde  blå)

2dl grädde

2,5dl körsbärsmarmelad (eftersom det finns socker i marmeladen ville jag inte vispa socker med äggulorna)

3 msk körsbärssaft

1 tsk pressad citronsaft

  • Vispa äggulor, vaniljsocker och mjölk fluffigt.
  • vispa grädden ganska hårt
  • blanda allt väl
  • lägg i glassmaskin
  • NJUT av den sista sommarvärmen med körsbärsglass och en kopp kaffe.

DSC03408-2048

 

 

Kommentera