Äkta lyxig glass!


Nu börjar rabarberna mogna i våra trädgårdar och sommaren närmar sig…i vårt hus äts det mycket glass hela sommaren och jag är glad åt att kunna servera riktig lyxig glass gjord på bra råvaror utan tillsatser och utan glukos- eller fruktossirap. Glass med äkta vanilj och inte konstgjorda vanillin. Glass med inge luft tillsatt (ofta i köpeglass för att få större volym och billigare att tillverka). Glass med kort innehållsförteckning och mycket mycket godare än all glass du köper i butik!

Här är ett recept på rabarberglass gjord i glassmaskin.

Rabarberglass

300g späda rabarber

0,5 dl vatten

0,5 dl socker

3 dl grädde (eko)

2 st äggulor

1 tsk vanilj (stång eller ekovaniljsocker)

DSC02650-2048

Jag brukar halvera mängden socker i alla recept och det känns ingen skillnad.

Koka rabarberbitar i vatten och socker på låg värme under lock tills de mosat sig. Låt kallna.

Vispa grädden. Blanda äggulor och vaniljsocker.

Rör ner ägg- och rabarberblandningen  i grädden.

Kör i glassmaskin eller häll i form och täck med folie och frys i minst 3 h.

 

Kommentera